parazapezii tip grilaj tigla ceramica

Montarea parazapezilor pentru acoperis ( partea 2 )

Am vorbit in articolul trecut despre montarea parazapezilor unui acoperis, discutand doar despre parazapezii pentru acoperisul din tabla zincata si din tigla metalica. Vom discuta mai departe in acest articol despre parazapezii pentru acoperisurile din tigla ceramica si cele din beton.

Pentru ambele tipuri de materiale se folosesc acelasi model de parazapezi. Tipurile de parazapezi ce se pot monta pe aceste doua categorii de materiale sunt urmatoarele:

  • Taietoarele de zapada
  • Parazapezii tip grilaj
  • Gard tubular pentru acoperis

Vom discuta pe mai departe despre fiecare tip de parazapezi in parte. Vom incerca sa acoperim cat mai multe detalii despre categoriile de parazapezi si vom afisa modalitatea de montaj a fiecaruia dintre ei.

Taietoarele de zapada pentru tigla ceramica si de beton

Taietoarele de zapada se fabrica in momentul de fata pentru orice tip de material. Puteti gasi acest produs atat pentru acoperisurile din tabla zincata, cat si pentru acoperisurile ce au tigla ceramica.

Totusi exista o diferenta intre cele doua ( dupa cum puteti vedea in poza de mai jos ).

diferenta dintre taietoarele de zapada la tigla ceramica si metalica

Diferenta dintre taietoarele de zapada pentru tigla metalica si tigla de beton

In poza de mai sus puteti vedea extrem de clar diferenta dintre cele doua modele de taietori de zapada. Pentru acoperisul din tigla metalica, nu exista un capat de agatare ( cum este la tigla de beton ).

Prinderea taietorul de zapada la acoperisul din tigla ceramica este destul de simpla. Acesta se agata de capatul tiglei, urmand ca la terminatia acestuia sa fie prins in suruburi. Montajul lor se realizeaza pe randurile 2 si 3 incepand de la streasina.

Cu toate ca montajul acestor parazapezi este destul de simplu, nu putem spune ca este cea mai buna solutie pentru acoperisurile mari. Pentru astfel de acoperisuri va trebui sa folositi celelalte modele de parazapezi descrisi mai jos.

Pentru ce marci de tigla ceramica sau de beton se folosesc acesti taietori de zapada?

In general taietorii de zapada pot fi folositi pentru toate marcile de tigla de beton sau ceramica. Dar pentru a fi cat precisi, vom enumera marcile unde pot fi pusi taietorii:

In cazul in care ati cumparat deja tigla ceramica si nu este in lista respectiva, trebui sa stiti ca…

Taietorii de zapada pot fi adaptati, in functie de modelul de tigla ceramica, doar ca…

Vor creste cheltuielile pentru manopera.

Parazapezii tip grilaj pentru acoperisurile din tigla ceramica sau din beton

Unde pot fi montati parazapezii tip grilaj?

Acest model de parazapezi pot fi montati pe mai multe tipuri de acoperisuri. Pot fi pusi atat pe acoperisurile ce au carton sau pe tigla metalica ( daca sarpanta este destul de solida ). Totusi, va exista o diferenta la modalitatea de prindere.

Pentru acoperisurile cu tigla de beton, sistemul de prindere are la baza un carlig de agatare. Acesta difera de cel folosit pentru tabla faltuita unde parazapedul se monteaza pe baza unei sine.

Tipul de parazapezi grilaj se poate monta pe orice fel de acoperis, dar tot ceea ce difera este modelul de prindere al acestora ( dupa cum puteti vedea in poza de mai jos ).

parazapezii tip grilaj tigla ceramica

Cum se monteaza parazapezii tip grilaj la acoperisurile din tigla metalica sau din beton?

Parazapezii tip grilaj vin in comert, cu o lungime de 3 metri. Cea mai mare problema a acestor parazapezi este faptul ca necesita o sarpanta destul de solida, pentru a fi montati.

Scopul lor este foarte precis. Impiedica alunecarea unei cantitati masive de zapada si este recomandat sa fie folosite pentru acoperisuri ce au inclinatii foart mari. De asemeni, este indicata utilizarea acestor parazapezi la acoperisurile din tigla ceramica ce au suprafete extrem de mari.

Acest model de parazapezi pot fi montati pe acoperisurile aceleiasi liste de firme mentionate mai sus ( la taietorii de zapada ). In cazul in care firma nu este mentionata, va insemna o adaptare a suportului de prindere.

Dar totusi, haideti sa vedem cum se monteaza aceasta categorie de parazapezi…

Setul din comert contine 4 suporti metalici de fixare, impreuna cu un grilaj ce vine la lungimea de 3 metri. Inaltimea grilajului poate fi intre 15 si 25 de centimetri si sunt confectionati din otel solid.

Parazapezii tip grilaj se monteaza la acoperisul din tigla de beton in randul doi, incepand de la streasina. Montajul se realizeaza in paralel cu jgheabul, iar primul element care trebui montat este suportul. Acesta se agata de tigla ceramica ( sau de beton ), dupa care urmeaza prinderea cu hornsuruburi cu garnitura.

Pe piata mai puteti gasi si alte modele de parazapezi tip grilaj. Unele dintre se fixeaza direct pe scandura, iar altele se agata de sipca. Oricare dintre aceste modele de parazapezi sunt extrem de utile si protejeaza extrem de mult acoperisul.

Gardul tubular pentru acoperisul din tigla ceramica sau din beton

Gardul tubular este unul dintre cele mai bune modele de parazapezi pentru orice forma de acoperis. Sistemul de prindere este la fel cu cel al parazapezilor tip grilaj. Acest tip de parazapezi face parte din categoria sistemelor premium de parazapada.

De asemeni, este indicat folosirea sa in cazul acoperisurilor cu ape mari, pentru a impiedica alunecarile mari de zapada.

Se monteaza la fel ca si parazapezii tip grilaj, la randul doi de la streasina.

Cum sunt configurati parazapezii tubulari?

Acestia vin atat la dimensiuni de 3 metri, dari si la dimensiuni de 2 metri. Suportul sau sistemul de prindere se aseamana foarte mult cu parazapezii tip grilaj. Astfel, modalitatea de prindere a acestor model de parazapezi se realizeaza prin aceeasi forma.

parazapezii cilindrici

Singura diferenta este ca la 3 metri de parazapezi apar 5 suporti de prindere, ceea permite o mai mare rezistenta in timp. Acest tip de parazapezi fac parte din categoria premium, fiind un model de top, numai ca…

Pretul este pe masura. Cel mai ieftin exemplar din acest model vine la pretul de 210 Ron si are lungimea de doar doi metri. Acest pret reprezinta doar costul materialului si sa nu uitam ca mai avem de adaugat manopera.

Manopera este destul de mare pentru acest tip de parazapezi. Pentru un singur metru liniar, pretul pentru montaj poate ajunge la 80 Ron.

De indicat este ca atat la parazapezii tubulari, cat si la parazapezii tip grilaj sa apelati la o echipa instruita si acreditata de mesteri pentru reparatii si montaj de acoperisuri.

De ce spunem acest lucru?

Pentru ca puteti gasi in cele mai multe situatii personal, care sa nu stie sub nici o forma cum se monteaza acest model de parazapezi. Iar aceste cazuri sunt in peste 80% din situatii.

Deocamdata, cam atat despre montajul parazapezilor. Va multumim pentru ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul articolului si speram sa va surprindem si alte informatii interesante din lumea acoperisurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *