Close
acte necesare inchirieri masini

Acte necesare pentru inchirierea unei masini

Astazi vom discuta despre actele referitoarea la inchirierea unei masini. Firmele de inchirieri masini Bucuresti, solicita aceleasi acte, dar cu toate acestea apar anumite situatii ce pot reprezenta exceptia de la regula.

Actele pe care clientul va fi nevoit sa le aiba la inchirierea unei masini

In primul rand cele mai importante acte ce trebuie inregistrate de catre compania de rent a car sunt certificatul de identitate si permisul auto.

Fara aceste doua acte, nu puteti inchiria autovehiculul. Aceste doua elemente vor fi inregistrate intr-o baza de date. Datele dumneavoastra vor ramane confidentiale pana la sfarsitul inchirierii.

In cazul in care nu aveti inca permis de conducere, aveti dreptul de a inchiria autovehiculul pe numele altei persoane. Daca aveti permisul de conducere, dar din varii motive nu puteti circula d-tra cu autovehiculul va trebui sa solicitati companiei de inchirieri masini, un sofer aditional.

Noi va recomandam ca si in aceasta situatie sa inchiriati masina pe numele persoanei respective, pentru a avita alte costuri suplimentare.

In cazul in care apelati totusi la aceasta varianta, va trebui ca fiecare participant la contractul de rent sa vina cu cartea de identitate. In cazul in care titularul inchirierii are sub 19 ani si nu are permisul de conducere, nu se va putea face contractul pe numele lui.

Desigur, va trebui sa specificam ca majoritatea companiilor de rent a car din Bucuresti se feresc in momentul de fata sa realizeze servicii pentru cei sub varsta de 25 de ani. Compania Fly-RentaCar ( cea pe care o si reprezentam ) realizeaza astfel de contracte, dar singura exceptie o reprezinta persoanele care au permisul mai nou de un an.

Acte pe care firma este obligata sa le ofere clientului o data cu inchirierea masinii

Certificatul de inmatriculare este actul de baza pe care compania de rent a car este obligata sa il ofere clientului. Acesta nu va trebui lasat niciodata deoparte, dar pe langa acesta firma de inchirieri masini va fi obligata sa ofere si asigurarea zilnica auto sau asigurarea CASCO.

Pe langa toate aceste acte intre firma de rent a car si dumneavoastra va trebui sa se realizeze contractul de rent. Contractul de rent a car va trebui realizat in dublu exemplar. Unul va fi pentru firma care va inchiria masina, iar celalalt va fi pentru clientul de rent a car.

Contractul de rent a car este pentru ambii participanti la actul comercial.

Cam atat despre actele necesare inchirierii unui autovehicul. Va mai asteptam pe viitor cu alte informatii legate de domeniul de rent a car.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *