Close
alte elemente aditionale in serviciul de inchrieri masini

Alte elemente aditionale in rent a car ( partea a II a )

Alte elemente aditionale care ar putea sa apara pe langa cele mentionate anterior sunt: trecerea libera in alte tari, numar nelimitat de kilometrii, etc. Puteti intalni la anumite firme de inchirieri masini din aeroportul Otopeni, situatii in care numarul de kilometrii intra intr-un anumit interval. Spre exemplu: Pentru inchirierea unui autovehicul puteti avea pentru 3 zile un numar de 500 de kilometrii de parcurs, iar daca se depaseste acest numar se va plati o anumita taxa.

Taxa pentru numarul de kilometri total neadecvata pentru rent a car

Normal ar trebui sa nu existe aceasta taxa.

De ce?

Haide-ti sa intram mai mult in detalii, pentru a explica mai bine acest concept. Un client atunci cand inchiriaza un autovehicul nu va sti ce numar de kilometri va circula cu autovehiculul respectiv. De foarte multe se intampla sa ajungi in tara, sa inchiriezi masina doar pentru a ajunge mai rapid la destinatie. Daca vei fi turist sau vei folosi automobilul in folosul muncii situatia va deveni si mai complicata.

Sa spunem ca aveti locul de munca in afara tarii si ajungeti in tara pentru concediu. Vreti sa inchiriati masina pentru a circula mai rapid cu familia. La doua zile dupa un prieten apropiat va invita la Baia Mare. Distanta dintre Bucuresti si Baia Mare sunt in numar de 550 de kilometri. Veti putea parcurge drumul intr-o zi intreaga. Astfel, daca firma de rent a car Otopeni, de unde ati inchiriat masina a pus limita de 500 de km pe zi, veti realiza ca ati depasit limita din prima zi.

Cand veti ajunge sa returnati autovehiculul veti realiza ca veti plati o taxa suplimentara.

Din pacate, este total neadecvat dar nu avem cum sa schimbam piata. Tot ce putem sa va recomandam este sa cititi termenii si conditiile din site-ul de rent a car. Deasemeni puteti sa intrebati agentul companiei cu privire la limita pentru numarul de kilometri.

Taxa pentru trecerea libera in alte tari pentru inchirieri auto

Am enumerat mai sus in lista de elemente aditionale, trecerea libera in alte tari. Acesta este un alt element aditional ce apare in serviciul de inchirieri auto.

Daca in exemplul trecut nu am fost de acord cu taxa respectiva, din pacate pentru buzunarul clientului, vom fi de acord cu acest element. Trecerea libera in alte tari este o taxa ce se percepe pe ziua de inchiriere si retine de fiecare data cand clientul doreste sa paraseasca tara.

De ce este normal sa se retina taxa de trecere libera in alte tari?

Sa spunem ca atunci cand doriti sa mergeti cu masina in afara tarii, poate aparea situatia neplacuta in care masina sa fie lasata in afara tarii, fara sa mai fie returnata. Pentru a ne feri de aceasta situatie va trebui sa ne acoperim acest risc.

Acestea au fost toate informatiile vis a vis de elementele aditionale intr-o companie de inchirieri auto. Multumim ca ati ajuns cu noi pana la final si va asteptam cu urmatorul articol!

 

1 thought on “Alte elemente aditionale in rent a car ( partea a II a )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *