Close
la ce suntem atenti atunci cand cumparam o masina

La ce suntem atenti cand ne cumparam o masina

La alegerea masinii potrivite exista anumite criterii dupa care clientul ar trebui sa se orienteze. Atunci cand nu cunoasteti aceste criterii este de indicat sa cititi mai departe, iar daca le stiti, nu strica daca va veti reimprospata informatiile.

Deci haideti sa incepem!

La ce suntem atenti atunci cand cumparam o masina second hand?

Cele mai vizibile criterii atunci cand va achizitionati o masina sunt pretul masinii, tara in care aceasta a fost inmatriculata, dotarile masinii etc. Desigur va puteti uita si la criteriile mecanice, la care se uita fiecare in parte ( cum ar fi, daca merge motorul ).

Exista multe masini care respecta toate aceste criterii si fac ochi frumosi, dar care in functie de situatie vor trebui evitate. Desigur, ne vom lega de aceasta data de anumite categorii de masini. Astfel, vom sublinia masinile inmatriculate in Bulgaria si cele cu volanul pe partea dreapta.

Pot parea doi factori care nu vor trebui luati in considerare, dar credeti-ne ca este exact cum asternam pe foaie ( sau pe desktop ).

Ce vom intampina la masinile cu volanul pe partea dreapta?

In primul rand va trebui sa va feriti de masinile cu volan pe dreapta. Noi am facut o cercetare amanuntita ( sa nu exageram ) si am gasit mai multe aspecte care indica faptul ca aceasta masina s-ar putea sa va faca probleme pe viitor si ca ar fi mai bine sa o ocoliti. 

Nu degeaba pretul acestor masini este atat de mic in comparatie cu aceleasi modele care vin cu volanul pe partea stanga.

Cea mai mare problema este ca aceste autovehicule vor valora foarte putin atunci cand dumneavoastra veti incerca sa le vindeti.

De exemplu pretul unui Opel Vectra adus din Germania, cu volan pe partea stanga este de 6000 de euro in timp ce un Vectra adus din Marea Britanie, cu volan pe dreapta costa 4500. Pretul este mult foarte mic atunci cand o cumparati dumneavoastra si va fi si mai mic atunci veti incerca sa o vindeti.

Puteti apela si la un atelier care sa va mute volanul pe partea stanga, dar acest lucru este costisitor si poate valora mai mult de jumatate din autovehicul.

Cu toate acestea in cele mai multe cazuri mutarea volanului pe partea stanga poate cauza probleme grave la masina dumneavoastra. 

Probleme cu masinile inmatriculate in Bulgaria

La compania Fly-RentaCar toate masinile sunt inmatriculate in Romania. In momentul de fata avem doua masini puse la dispozitie pentru inchirieri auto in zona aeroportului Otopeni, cu volanul pe partea dreapta. Acestea sunt puse la dispozitie pentru clientii straini, in special cei din Marea Britanie, dar haideti totusi sa revenim la subiect.

A doua categorie de masini de care trebuie sa va feriti sunt masinile inmatriculate in Bulgaria. Persoanele care aleg sa inmatriculeze masinile in Bulgaria sunt persoane cu o situatie financiara slaba. Pentru a fi scutiti de suma mare pe care trebuie sa o cheltuie in Romania, acestia aleg sa faca acest lucru in tara vecina. 

Problema la inmatricularea in Bulgaria este ca inspectiile tehnice nu sunt stricte, ba chiar sunt facute de mantuiala. O masina care a fost inmatriculata in Bulgaria poate prezenta probleme care nu i-ar fi permis niciodata  posesorului sa o inmatriculeze in Romania.

Sa presupunem ca doriti sa va cumparati un BMW X5 la pretul 11000 de euro. Daca acesta a fost inmatriculat in Bulgaria, va puteti imagina ca masina poate avea probleme grave si ascunse in acelasi timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *