Close
sofer incepator inchirieri masini

Conditii cand sunteti sofer incepator si inchiriati o masina

Vom discuta in cele ce urmeaza despre cazul in care sunteti un sofer incepator si vreti sa inchiriati o masina. Cu toate ca poate parea un subiect de discutie banal, va informam dinainte ca nu este sub nici o forma.

Contractul de inchiriere al unei masini are in practica foarte multe forme. Astfel, la realizarea contractului de rent a car va contribui mai multi factori. Unul dintre acesti factori o reprezinta si varsta soferului.

Varsta soferului este un factor elementar in stabilirea pretului de inchiriere a unei masini

Nu puteti inchiria autovehiculul daca aveti permisul mai putin de un an

Inainte de toate va informam ca pentru inchirierea unei masini va trebui sa aveti permis de conducere de minim un an. In cazul in care permisul de conducere este mai mic de 12 luni va trebui apelati la prezenta unui sofer aditional. De asemeni puteti inchiria autovehiculul sub numele altei persoane.

Prezenta unui sofer aditional poate creste costul de inchiriere cu pana la 30% pe ziua de inchiriere.

In situatia in care permisul este mai nou de 3 ani

Mai departe vor aparea doua situatii. Prima dintre ele va fi cea in care veti avea permisul mai nou de 3 ani, iar a doua in care veti avea permisul de cel mult 5 ani. Pentru prima situatie costul aditional, pe care companiile de inchirieri masini din Otopeni il accepta este 14 euro pe zi.

Acest fapt va insemna ca daca veti inchiria o masina de tip Dacia Logan cu 18 euro pe zi, veti mai avea de platit in plus inca 14 euro pe ziua de inchiriere. Astfel costul d-tra pentru 5 zile de inchiriere se va ridica la 160 de euro.

3 ani nu sunt de ajuns pentru a obtine foarte multa experienta in domeniul sofatului, iar de aceea…

De asemeni, va mai exista inca o exceptie in acest caz. Aceasta va face refirire la asigurarea zilnica. Firmele de inchirieri masini nu vor avea foarte multa incredere in experienta d-tra de sofer. De aceea nu va putea inchiria autovehiculul pe baza asigurarii zilnice. Singura modalitate de rent ce va putea fi intermediata cu d-tra va fi numai pe baza garantiei de rent a car.

In situatia in care permisul este mai nou de 5 ani se va diminua pretul de inchiriere al masinii

In ultima situatie se va diminua pretul pentru costurile aditionale, dar nu veti fi pe deplin eliberat de un pret mai mare. Chiar daca aveti mai multa experienta fata de primele doua situatii, tot nu veti scapat de alte taxe suplimentare.

Costurile suplimentare pentru o astfel de situatie este de 7 euro in plus pe ziua de inchiriere.

De aceasta data se poate inchiria autovehiculul pe baza asigurarii zilnice. Astfel, in aceasta situatie nu veti mai fi nevoit sa platiti garantia auto.

Mai departe va vom oferi cateva sfaturi cu privire la cum ar trebui sa conduceti atunci cand nu aveti de foarte mult timp permisul.

Cum trebuie sa conduceti masina inchiriata atunci cand nu aveti de foarte mult timp permisul

Relaxarea este cea mai importanta atunci cand sunteti la volan. Fiti cat mai calm inainte sa incepeti calatoria. Stresul nu este o solutie buna pentru dumneavoastra.

Faptul ca veti conduce o masina inchirita veti avea probabil inca o grija in plus. De aceea cele mai importante elemente sunt relaxarea si atentia.

Daca sunteti sofer incepator va sfatuim sa faceti cateva ore de mers cu masina singur. Singur veti invata cat mai bine. O persoana langa dumneavoastra va poate distrage atentia de la condus. 

Graba nu este recomandata, iar masina nu trebuie turata. Cele mai multe dintre accidente se intampla din cauza acestui lucru. In final va sfatuim sa acordati respect celorlalti din trafic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *